Muschi de vita cu slanina si legume

Printeaza

Muschi de vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru.

Ingrediente:

  • 1 kg muşchi de vită
  • 30 g slănină
  • 20 g unt
  • 1 tulpină de telină
  • 1 morcov
  • 1 legătură de pătrunjel
  • salvie
  • rozmarin
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Pregătiţi 20 g de slănină: săraţi-o, piperaţi-o şi tăiaţi-o fâşii subţiri; pentru a uşura aceas­tă operaţiune puteţi încălzi lama cuţitului, împănaţi muşchiul de vită cu slănină, apoi legaţi carnea cu sfoară de bucătărie, intro­ducând sub fir frunzuliţele de salvie.

Curăţaţi şi spălaţi morcovul şi ţelina; tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul (păs­traţi câteva frunzuliţe întregi pentru ornat), la fel rozmarinul, tocaţi slănina care v-a rămas. Căliţi-le pe toate într-o cratiţă cu ulei şi unt, după care adăugaţi carnea.

Potriviţi de sare şi de piper, stropiţi cu vin şi evapo- raţi-l la foc iute.

Acoperiţi carnea cu apă, puneţi capacul şi fierbeţi 2 ore şi 30 de minute, întorcând din când în când muşchiul şi adăugând câte puţină apă caldă dacă scade prea mult sosul.

Scoateţi carnea din cratiţă şi îndepărtaţi sfoara cu care a fost legată. Aşezaţi-o pe un platou, feliaţi-o şi serviţi-o cu sos cu tot, ornând-o cu câteva frunzuliţe de pătrunjel.

Muschi de vita cu slanina si legume

Muschi de vita cu slanina si legume

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.