Muschi de vita cu slanina si legume
PrinteazaMuschi de vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 1 kg muşchi de vită
- 30 g slănină
- 20 g unt
- 1 tulpină de telină
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel
- salvie
- rozmarin
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 pahar de vin alb sec
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Pregătiţi 20 g de slănină: săraţi-o, piperaţi-o şi tăiaţi-o fâşii subţiri; pentru a uşura această operaţiune puteţi încălzi lama cuţitului, împănaţi muşchiul de vită cu slănină, apoi legaţi carnea cu sfoară de bucătărie, introducând sub fir frunzuliţele de salvie.
Curăţaţi şi spălaţi morcovul şi ţelina; tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul (păstraţi câteva frunzuliţe întregi pentru ornat), la fel rozmarinul, tocaţi slănina care v-a rămas. Căliţi-le pe toate într-o cratiţă cu ulei şi unt, după care adăugaţi carnea.
Potriviţi de sare şi de piper, stropiţi cu vin şi evapo- raţi-l la foc iute.
Acoperiţi carnea cu apă, puneţi capacul şi fierbeţi 2 ore şi 30 de minute, întorcând din când în când muşchiul şi adăugând câte puţină apă caldă dacă scade prea mult sosul.
Scoateţi carnea din cratiţă şi îndepărtaţi sfoara cu care a fost legată. Aşezaţi-o pe un platou, feliaţi-o şi serviţi-o cu sos cu tot, ornând-o cu câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Muschi de vita cu slanina si legume
Poftă bună!