Muşchi de vită cu sos brun
PrinteazaMuschi de vita cu: boabe de mustar, rozmarin, cimbru, morcov, dovlecel, broccoli, smantana dulce, unt, vin rosu, sos worchestershire, zahar brun, ulei de masline, coniac, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g muşchi de vită
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 1/2 linguriţă rozmarin uscat
- 14/2 linguriţă cimbru
- 1 morcov
- 1/2 dovlecel
- 2-3 bucheţele de broccoli
- 1/2 cană de smântână dulce
- 1 lingură de unt
- 1 pahar vin roşu
- 2 linguri sos Worchestershire
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Piperul se zdrobeşte, se amestecă cu cimbrul şi rozmarinul, cu sare şi piper şi cu puţin ulei de măsline.
Se tăvăleşte prin acest amestec muşchiul de vită şi se înveleşte în folie de plastic şi se ţine până a doua zi.
Se feliază contra fibrei. Se pune muşchiul pe grătarul încins. Se spală, se curăţă legumele şi se taie rondele morcovul şi dovlecelul şi se călesc în ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper şi se stropesc cu cele 2 linguri de coniac.
Se topeşti untul într-o tigaie, se caramelizează zahărul şi se stinge cu vinul roşu şi cu sosul Worchestershire.
Se adaugă smântână. Se amestecă energic.
Se frige vita câte 2-3 minute pe fiecare parte. Muşchiul trebuie să rămână în sânge sau mediu făcut.
Când sunt gata, feliile groase de muşchi se asezonează cu sare şi piper.
Muşchi de vită cu sos brun
Pofta buna!
O nebunie muschiul de vita