Muschi de vita cu salata asortata din: muschi de vita, zahar, zeama de lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie, ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde. Ingrediente: 300 g muschi de vita Pentru vinegreta: 2 lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura sos de peste 1 […]
Muschi de vita cu sos de ciuperci
PrinteazaMuschi de vita cu sos de ciuperci din: muschi de vita, cartofi, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ierburi, rosii, masline, ciuperci, unt, smantana, noodles, otet balsamic.
- 200 g muşchi de vită
- 3 cartofi
- rozmarin verde
- 6 g de usturoi
- 20 ml ulei de măsline
- 1 lingură ierburi de Provence
- 10 g de roşii uscate
- 10 g de măsline verzi feliate
- 10 g de măsline negre feliate
- 20g de ciuperci
- 10 g de unt
- 100ml de smântână lichidă
- 1 mână noodles de orez
- 1 lingură reducţie de oţet balsamic
Mod de preparare:
Muşchiul de vită se ţine la marinat timp de 24 de ore în ulei de măsline şi zeamă de lămâie, după care se pregăteşte la grill.
Se taie cartofii felii subţiri şi se asezonează cu usturoi, rozmarin verde şi ulei de măsline.
Se introduc la cuptor timp de 25 de minute, la 175 ° C.
Cartofii pregătiţi la cuptor se amestecă cu ierburile de Provence, măslinele negre si verzi feliate, cubuleţele de roşii uscate şi sare si piper după gust.
Ciupercile se taie cubuleţe mici şi se sotează în unt. Se adaugă smântână lichidă, sare şi piper alb proaspăt măcinat şi se lasă pe foc 2-3 minute.
Cu ajutorul unui suport rotund, se pune garnitura de cartofi mediteraneeni în mijlocul farfuriei.
Se aşază muşchiul de vită deasupra. Se adaugă şi sosul de ciuperci, atât peste muşchi, cât şi în farfurie.
Se ornează cu o mână de noodles chinezeşti de orez ce au fost în prealabil prăjiţi timp de 1-2 minute in ulei fierbinte.
Se finisează cu o lingură de reducţie de oţet balsamic şi se ornează cu rozmarin proaspăt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Muschi de vita cu salata asortata
Pofta buna!