Muşchi de vită cu sos de hrean
PrinteazaMuschi de vita cu sos de hrean din: hrean, faina, zahar, untura, otet, smantana, supa concentrata de legume sau vita si sare.
Ingrediente:
- 70 g hrean
- 80 g făină albă
- 20 g zahăr
- 50 g untură
- 200 ml oţet
- 200 ml smântână fermentată
- 300 ml supă concentrată de legume sau de vită
- sare
Mod de preparare:
Curăţă, rade şi opăreşte hreanul. Căleşte faina în untură, toarnă supa, amestecând continuu până când se formează o compoziţie omogenă, apoi adaugă un praf de sare şi hreanul bine scurs.
După câteva minute, încorporează smântână, oţetul şi zahărul şi fierbe-le la foc mic.
Intre timp, taie muşchiul în patru medalioane şi leagă-le pe fiecare cu sfoară de bucătărie. Incinge grătarul de fontă şi frige medalioanele la foc mare lăsându-le în sânge sau dupa preferinte. Pune- le sare după ce le-ai întors prima dată.
Aşază carnea pe farfurii şi serveşte-o, după gust, cu o garnitură de legume şi cu sosul de hrean turnat deasupra.
Pofta buna!