Muschi de vita cu sos de piper
PrinteazaMuschi de vita cu sos de piper din: muschi de vita, vin rosu, coaja de portocala, ulei de masline, piper rosu, piper verde si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 muschi de vita de 800-900 g, legat cu ata
- 200 ml vin rosu dulce
- coaja razuita de la 1 portocala
- 2 linguri plus 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite piper rosu, zdrobit
- 1 lingura piper verde, murat, sau capere, zdrobit
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Intr-o punga de plastic se pune carnea, vinul si coaja de portocala, inchide punga si da la rece minim 4 ore sau peste noapte.
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Scurge carnea si pastreaza lichidul deoparte.
Tamponeaza carnea cu hartie absorbanta si unge cu 2 lingurite ulei. Incinge un vas larg la temperatura maxima si prajeste carnea 10 minute, intorcand pentru a se unge uniform.
Transfera in tava de copt, acopera cu folie si da la cuptor 25 minute. Lasa sa stea deoparte 20 minute.
Intre timp, adauga vinul in vasul in care ai prajit carnea, fara coaja de portocala si fierbe pana scade la 4 linguri.
Adauga pipperul, uleiul si patrunjelul si lasa deoparte. Taie muschiul felii groase si asaza pe platoul incalzit dinainte.
Toarna deasupra sosul cald si serveste.
Muschi de vita cu sos de piper
Pofta buna!