Muşchi de vită umplut (varianta)

Printeaza

Muşchi de vită umplut 

Ingrediente:

  • 1 kg muşchi de vită
  • 300 g ficat de pui
  • 300 g ciuperci conservate
  • 1 ou
  • 100 g ceapă
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Muşchi de vită umplut (varianta): Cureţi foarte bine carnea de pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat de bucătărie.

Tai carnea în două, pe lungime şi fără să desprinzi cele două părţi. întinzi carnea cu ajutorul cio­canului de şniţele, astfel încât să obţii un dreptunghi de carne.

Tai ceapa mărunt şi o pui să se înăbuşe în 5 linguri de ulei. După ce s-a aurit, adaugi puţină apă şi apoi ciupercile tăiate mărunt.

Le laşi să se înăbuşe împreună şi apoi să se răcească.

Cureţi ficatul şi îl speli, după care îl tai bucăţi mai mici pe care le pui să se înăbuşe în ulei. Presari cu sare şi le laşi şi pe acestea deoparte, să se răcorească. între timp, amesteci ciupercile cu oul, pătrunjelul tocat, sare, piper şi această compoziţie o întinzi în strat uniform peste muşchi, iar în mijlocul bucăţii, pe lungime, aşezi ficatul.

Rulezi strâns, legi de la un capăt la celălalt cu sfoară de bumbac şi aşezi rulada într-o tavă cu 2-3 linguri de ulei şi 50 ml apă.

Dai la cuptor, la foc moderat, pentru 2 ore. Când este gata, tai sfoara şi laşi carnea să se răcească puţin înainte de a o tăia în felii late de 2 cm. Garnitura e la alegere.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.