gasca, vin rosu, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Această preparare, îmbibată în istoria europeană, a evoluat de-a lungul secolelor, devenind o emblemă a bucătăriei fine. Este o rețetă ce îmbină luxul cu tradiția, oferind o experiență gustativă complexă și sofisticată. Reteta Gâscă […]
Muschi de vita in unt
PrinteazaMuschi de vita in unt din: muschi de vita, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 muschi de vita
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 lingurita cu piper
Mod de preparare:
Spalati muschiul, puneti carnea pe un planseu de lucru, taiati pe lung 2 fasii laterale subtiri de 2 cm.
Piperati usor trunchiul muschiului, ungeti-1 cu unt, apoi legati acest trunchi cu fasiile laterale subtiri infasurate cu ata.
Puneti muschiul astfel invelit pe gratarul fierbinte.
Lasati sa se prinda crusta pe o parte, intoarceti pe partea groasa si lasati pana cand incepe sa se scurga sucul carnii. Schimbati pe partea subtire si lasati sa se patrunda. Ungeti carnea cu putin unt si intoarceti-o des.
Se face in 40-45 minute. Fasiile laterale se ard in timpul frigerii, asa ca se inlatura si nu se consuma.
Desfaceti ata, puneti bucata de muschi care s-a fript, dar are o culoare rosu deschis, pe un fund de lemn, taiati felii potrivit de groase si treceti-le pe farfurii sau lasati-le pe un platou.
Presarati pe fiecare felie de carne sare si restul de unt, serviti imediat langa legume fierte si salate de sezon.
Muschi de vita in unt
Pofta buna!
Moussaka- Inima Bucătăriei Grecești – Descoperă Rețeta Veche de Secole
Moussaka este un simbol al bucătăriei mediteraneene, fiind mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o poveste a migrației, a schimbului cultural și a evoluției culinare. Originile Moussaka, așa cum o cunoaștem astăzi, își are rădăcinile în bucătăria balcanică și mediteraneană. Cu toate […]