Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir (varianta)
PrinteazaMuschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir din: muşchi de vită, sare de mare, piper negru, varză chinezească, sos de soia, usturoi, ghimbir proaspăt, ardei iute, lămâie verde, ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 bucăţi a câte 225 g muşchi de vită
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 căpăţâni de varză chinezească
- 8 linguri cu sos de soia
- 14 căţel de usturoi, ras
- 1 bucată de ghimbir proaspăt, de mărimea unui deget, curăţat de coajă şi ras
- 1 ardei iute, fără seminţe, ras
- sucul de la 1 lămâie verde
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie foarte fierbinte cu grătar, frigeţi muşchiul de vită, asezonat cu sare şi piper, până ajunge mediu făcut sau cum vă place.
Puneţi-l pe o farfurie şi lăsaţi-l 2 minute, apoi fierbeţi verdeţurile în apă clocotită cu sare, până se înmoaie.
Cât e încă fierbinte, înmuiaţi friptura în sos de soia şi presăraţi-o cu usturoi, ghimbir, ardei iute, suc de lămâie verde şi ulei de măsline.
Când verdeţurile sunt gata, separaţi-le în mod egal în 2 farfurii, împărţiţi muşchiul de vită în 2 porţii, iar deasupra turnaţi tot sosul care a rămas în farfuria pe care aţi scos carnea din tigaie.
Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir
Pofta buna!