Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir (varianta)

Printeaza

Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir din: muşchi de vită, sare de mare, piper negru, varză chinezească, sos de soia, usturoi, ghimbir proaspăt, ardei iute, lămâie verde, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 2 bucăţi a câte 225 g muşchi de vită
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 căpăţâni de varză chinezească
  • 8 linguri cu sos de soia
  • 14 căţel de usturoi, ras
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt, de mărimea unui deget, curăţat de coajă şi ras
  • 1 ardei iute, fără seminţe, ras
  • sucul de la 1 lămâie verde
  • 2 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie foarte fierbinte cu grătar, frigeţi muşchiul de vită, asezonat cu sare şi piper, până ajunge mediu făcut sau cum vă place.

Puneţi-l pe o farfurie şi lăsaţi-l 2 minute, apoi fierbeţi verdeţurile în apă clocotită cu sare, până se înmoaie.

Cât e încă fierbinte, înmuiaţi friptura în sos de soia şi presăraţi-o cu usturoi, ghimbir, ardei iute, suc de lămâie verde şi ulei de măsline.

Când verdeţurile sunt gata, separaţi-le în mod egal în 2 farfurii, împărţiţi muşchiul de vită în 2 porţii, iar deasupra turnaţi tot sosul care a rămas în farfuria pe care aţi scos carnea din tigaie.

Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir

Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.