Muschi de vita Wellington cu ciuperci

Printeaza

Muschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper.

Ingrediente:

  •  600 g muschi de vita (bucata intreaga)
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 300 g aluat frantuzesc (foitaj)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pielite şi de tendoane, spălaţi-l şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie.

Ungetj-l cu 50ml ulei şi frigeţi-l 7-8 minute, la foc iute, întorcându-l pe toate părţile, apoi lăsaţi-l la răcit.

Ciupercile spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt, apoi căliţi-le, în uleiul rămas, împreună cu ceapa, până când se evaporă toată apa lăsată.

Adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la răcit.

Când ceapa şi ciupercile s-au răcit, puneţi ouăle şi omogenizaţi bine. Intindeţi foitajul într-o foaie de 5mm grosime, pe care puneţi uniform ciupercile, apoi puneţi muşchiul de vită şi rulaţi foitajul.

Puneţi-l într-o tavă stropită cu apă şi coaceţi în cuptor, la foc potrivit, până ce foitajul se rumeneşte.

Scoateţi muşchiul de vită Wellington din cuptor, lăsaţi-l câteva minute să se răcească, apoi tăiaţi-l în felii de circa 1 cm grosime.

Serviţi câte două felii la o porţie, cu garnitură de cartofi sau alte legume.

Muschi de vita Wellington cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.