Muschi de vita Wellington cu ciuperci
PrinteazaMuschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper.
- 600 g muschi de vita (bucata intreaga)
- 400 g ciuperci proaspete
- 300 g aluat frantuzesc (foitaj)
- 100 ml ulei
- 1 ceapa mare
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul de pielite şi de tendoane, spălaţi-l şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie.
Ungetj-l cu 50ml ulei şi frigeţi-l 7-8 minute, la foc iute, întorcându-l pe toate părţile, apoi lăsaţi-l la răcit.
Ciupercile spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt, apoi căliţi-le, în uleiul rămas, împreună cu ceapa, până când se evaporă toată apa lăsată.
Adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la răcit.
Când ceapa şi ciupercile s-au răcit, puneţi ouăle şi omogenizaţi bine. Intindeţi foitajul într-o foaie de 5mm grosime, pe care puneţi uniform ciupercile, apoi puneţi muşchiul de vită şi rulaţi foitajul.
Puneţi-l într-o tavă stropită cu apă şi coaceţi în cuptor, la foc potrivit, până ce foitajul se rumeneşte.
Scoateţi muşchiul de vită Wellington din cuptor, lăsaţi-l câteva minute să se răcească, apoi tăiaţi-l în felii de circa 1 cm grosime.
Serviţi câte două felii la o porţie, cu garnitură de cartofi sau alte legume.
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
Pofta buna!