Muschi de vitel la cuptor – usor de preparat
PrinteazaMuschi de vitel la cuptor din: muschi de vitel, telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, sare, piper, vin alb.
- 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga
- 1 telina mare
- 4 morcovi
- 1 lamaie
- 500 g prune proaspete sau uscate, rehidratate
- 4 linguri ulei
- 1 lingura miere
- 1/2 lingurita scortisoara
- 200 ml vin alb sau rose
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea cu sare, piper, ungeţi-o cu un strat de unt şi puneţi-o într-o tavă la cuptor. Turnati în tavă 200ml apă.
Lăsaţi carnea să stea la cuptor o jumătate de oră, timp în care stropiti-o din când în când cu lichidul din tavă.
Puneţi în tavă când carnea este pe jumătate coaptă, felii de ţelină şi morcovi întregi. Puneţi din nou tava la cuptor, după ce stropiţi ingredientele cu uleiul.
Până când se termină de prăjit carnea, pregătiţi sosul: treceti prunele prin maşina de tocat, amestecaţi-le cu mierea, scorţişoara, vinul.
Când carnea este prăjită, scoateţi-o din cuptor, tăiaţi-o în felii şi serviţi-o cu legume şi cu sos de prune.
Muschi de vitel la cuptor
Pofta buna!