Muşchi de vitel in cuptor

Printeaza

Muschi de vitel in cuptor din: muschi de vitel, telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, vin alb sau rose, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga
  • 1 telina mare
  • 4 morcovi
  • 1 lamaie
  • 500 g prune proaspete sau uscate, rehidratate
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 ml vin alb sau rose
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Condimentaţi carnea cu sare, piper, ungeţi-o cu un strat de unt şi puneţi-o într-o tavă la cuptor. Turnaţi în tavă 200ml apă.

Lăsaţi carnea să stea la cuptor o jumătate de oră, timp în care stropiţi-o din când în când cu lichidul din tavă.

Puneţi în tavă când carnea este pe jumătate coaptă, felii de ţelină şi morcovi întregi. Puneţi din nou tava la cuptor, după ce stropiţi ingredientele cu uleiul.

Până când se termină de prăjit carnea, pregătiţi sosul: treceţi prunele prin maşina de tocat, amestecaţi-le cu mierea, scorţişoara, vinul.

Când carnea este prăjită, scoateţi-o din cuptor, tăiaţi-o în felii şi serviţi-o cu legume şi cu sos de prune.

Muşchi de vitel in cuptor

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • muschi de vitel la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.