Muschi de vitel cu mozzarella
PrinteazaO reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana.
- 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g)
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 felii şuncă de Parma
- 150 g mozzarella
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe rozmarin tocat
- 2 linguriţe cimbru tocat
- 16 frunze de salvie
- 2 linguri unt
- 100 ml supă
- 40 ml vin alb
- 50 ml smântână
Mod de preparare:
Se bat feliile de carne, apoi se ung cu 2 linguri ulei; se sărează şi se piperează. Se taie în jumătăţi feliile de şuncă. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie beţişoare subţiri.
Se toacă usturoiul. Se repartizează pe feliile de carne, şuncă, mozzarella, usturoi, verdeaţă şi câte 2 frunze de salvie. Se rulează şi se fixează cu scobitori.
Intr-o tigaie se încinge untul cu 1 lingură ulei şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur, circa 8-10 min. Se scot apoi din tigaie.
Zeama rămasă se stinge cu supă şi vin; se adaugă smântână şi se lasă să fiarbă puţin. Ruladele se servesc cu acest sos şi eventual lângă o garnitură de tagliatelle.
Muschi de vitel cu mozzarella
Pofta buna!