Muşchi de viţel cu sos de ciuperci
PrinteazaMuşchi de viţel cu sos de ciuperci din: muschi de vitel, ciuperci, ceapa verde, smantana, ceapa rosie, usturoi, sos de soia, frunza de dafin, galbenus de ou, ulei, sare, piper, cimbru, vin rosu, otet.
- 600 g muschi de vitel
- 400 g ciuperci
- o legatura de ceapa verde
- 200 ml smantana dulce
- o ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- doua linguri cu sos de soia
- o frunza de dafin
- un galbenus de ou
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- vin rosu
- otet
Mod de preparare:
Muşchiul de viţel se spală, se taie bucăţi potrivite şi se pune într-un bol.
Se presară deasupra ceapa şi usturoiul tăiate felii, se adaugă sosul de soia şi frunza de dafin.
Totul se condimentează, se acoperă cu apă şi se introduce la rece pentru 3 ore. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie felii.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ciupercile şi se prăjesc până încep să devină aurii.
Se adaugă ceapa tocată, se mai călesc două minute şi se lasă să se răcească puţin.
Se adaugă smântână dulce amestecată cu gălbenuşul de ou, cimbru după gust şi se fierb trei minute la foc minim, ca să nu se prindă de cratiţă.
Se scoate carnea din marinată, se şterge cu un şervet absorbant şi se prăjeşte în ulei încins.
Se dă de o parte, se condimentează şi se serveşte alături de sosul cu ciuperci.
Ca sa devina carnea mai frageda, la marinata se mai poate adauga vin rosu sau otet.
Muşchi de viţel cu sos de ciuperci
Pofta buna!