Muşchi de viţel cu sos de piper
PrinteazaMuşchi de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar de dijon, sare, piper.
- 400 g muschiulet de vitel
- 150 g smantana
- 3 linguri boabe de piper rosu si verde
- 40 ml coniac de buna calitate
- 1 lingura unt
- ulei de masline
- 1 lingurita mustar de Dijon
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Lăsaţi carnea în apă rece cu 3 linguri de oţet 30 min, să se frăgezească. Apoi aruncaţi apa şi spălaţi carnea bine.
Porţionaţi carnea în felii de groase de 2 cm, ştergeţi-o, ungeţi-o cu ulei şi condimentaţi-o cu piper verde şi roşu măcinat mare, apoi lăsaţi-o la frigider 1 oră.
Scoateţi-o şi lăsaţi-o să ajungă la temperatura camerei. Frigeţi bucăţile de muşchi pe grătarul bine încins.
In funcţie de preferinţe, puteţi lăsa carnea pe grătar mai mult sau mai puţin, pentru a obţine o friptură bine făcută, gătită mediu sau în sânge.
Carnea gătită mediu înseamnă o carne al cărei mijloc (cât un bănuţ) rămâne roşiatic.
Fiind vorba despre carne de vită, recomandarea generală este să fie servită cel mult mediu pătrunsă, pentru maximum de savoare.
Puneţi muşchiul fript într-un vas termorezistent, presăraţi cu sare, acoperiţi vasul.
Faceţi sosul de piper. încingeţi untul într-o tigaie, adăugaţi boabele de piper uşor zdrobite şi flambaţi cu coniacul.
Aşteptaţi să fiarbă 1 min, apoi adăugaţi muştarul şi smântână.
După câteva clocote, sosul se leagă şi se omogenizează. Scoateţi carnea din vasul termorezistent şi amestecaţi sosul lăsat de carne cu sosul de piper. Serviţi friptura cu sos fierbinte şi diverse garnituri.
Muşchi de viţel cu sos de piper
Pofta buna!