Muşchi de viţel cu sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de vitel cu sos de portocale din: muschi de vitel, portocale, unt, ulei de masline, piper, patrunjel, zahar brun, vin si coaja de portocale.
- un kg şi jumătate muşchi de viţel
- 4 portocale mari
- 100 g unt sărat
- 4 linguriţe ulei de măsline
- piper negru măcinat
- o legătură pătrunjel
- o lingură zahăr brun
- 100 ml vin rose sau roşu demisec
- coajă de portocale
Mod de preparare:
Se spală muşchiul de vită, apoi se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie.
Se unge cu unt topit şi cu ulei de măsline, se presară piper măcinat şi apoi se stropeşte cu vinul roşu.
Se lasă la rece, la macerat, aproximativ 24 de ore şi apoi se bagă în cuptor, la temperatură potrivită ca să nu se usuce.
Separat, se topeşte zahărul în tigaie, se adaugă un cubuleţ de unt şi portocalele tăiate feliuţe subţiri. Se călesc pe foc mediu si, după ce şi-au lăsat sucul, se dau deoparte.
Dacă s-a făcut carnea între timp şi este fragedă, se adaugă sosul de portocale şi se mai lasă 10-15 minute în cuptor, să capete crustă.
Muşchiul se serveşte ornat cu frunzuliţe de pătrunjel şi coajă rasă de portocale.
Muşchi de viţel cu sos de portocale
Pofta buna!