Muschi de vitel cu spanac si legume gratinate
PrinteazaMuschi de vitel cu spanc si legume gratinate din: muşchi de viţel, usturoi, ulei de măsline, muştar de Dijon, arahide, frunze tinere de spanac, sare, piper, morcov, cartofi, rădăcină de ţelină, smântână, lapte.
- 800 g muşchi de viţel
- 2 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muştar de Dijon
- 1 mână arahide
- 1 mână frunze tinere de spanac
- sare
- piper
Pentru legume gratinate:
- 4 cartofi
- 1 rădăcină de ţelină
- 2 morcovi
- 250 ml smântână
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de pielea în exces şi de grăsime. Se pasează usturoiul cu 2 linguri de ulei şi muştar; se sărează şi se piperează.
Se aşază carnea pe o farfurie, se unge cu amestecul de usturoi şi se dă la frigider peste noapte. Se încinge cuptorul la 190 °C.
Se unge cu ulei o tigaie, preferabil din fontă şi se prăjeşte carnea în ea, pe toate feţele. Se pasează verdeaţa cu arahide şj restul de ulei, obţinându-se o compoziţie asemănătoare cu pesto.
Se aşază carnea într-o tavă şi se unge cu amestecul de verdeaţă. Se dă la cuptor şi se coace 35-40 min.
Se scoate carnea din cuptor şi se lasă.să se odihnească cca 15 min. Se taie apoi felii groase de cca 1 cm şi se serveşte cu gratin de legume.
Pentru gratin, se decojesc legumele şi se taie felii; se aşază într-o formă de sufleu (un strat de cartofi, apoi* ţelină, morcovi, pătrunjel şi în cele din urmă iar cartofi).
Se amestecă la final smântână cu lapte, sare şi piper şi se toarnă peste legume. Se coc cca 50 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Muschi de vitel cu spanc si legume gratinate
Pofta buna!