Muschi de vitel cu spanac si legume gratinate

Printeaza

Muschi de vitel cu spanc si legume gratinate din: muşchi de viţel, usturoi, ulei de măsline, muştar de Dijon, arahide, frunze tinere de spanac, sare, piper, morcov, cartofi, rădăcină de ţelină, smântână, lapte.

 

Ingrediente:Muschi de vitel cu spanac si legume gratinate

  •  800 g muşchi de viţel
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură muştar de Dijon
  • 1 mână arahide
  • 1 mână frunze tinere de spanac
  • sare
  • piper

Pentru legume gratinate:

  • 4 cartofi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 2 morcovi
  • 250 ml smântână
  • 250 ml lapte

Mod de preparare: 

Se curăţă carnea de pielea în exces şi de grăsime. Se pasează usturoiul cu 2 lin­guri de ulei şi muştar; se să­rează şi se piperează.

Se aşază carnea pe o farfurie, se unge cu amestecul de us­turoi şi se dă la frigider pes­te noapte. Se încinge cuptorul la 190 °C.

Se unge cu ulei o tigaie, preferabil din fontă şi se prăjeşte carnea în ea, pe toate feţele. Se pasează verdeaţa cu arahide şj restul de ulei, obţinându-se o compoziţie asemănătoare cu pesto.

Se aşază carnea într-o tavă şi se unge cu amestecul de verdeaţă. Se dă la cuptor şi se coace 35-40 min.

Se scoate carnea din cup­tor şi se lasă.să se odihneas­că cca 15 min. Se taie apoi felii groase de cca 1 cm şi se serveşte cu gratin de legume.

Pentru gratin, se decojesc legumele şi se taie felii; se aşază într-o formă de sufleu (un strat de cartofi, apoi* ţelină, morcovi, pătrunjel şi în cele din urmă iar cartofi).

Se amestecă la final smântâ­nă cu lapte, sare şi piper şi se toarnă peste legume. Se coc cca 50 min. în cuptorul încins la 190 °C.

Muschi de vitel cu spanc si legume gratinate

Muschi de vitel cu spanac si legume gratinate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.