Muschi de vitel cu sparanghel
PrinteazaMuschi de vitel cu sparanghel din: muşchi de viţel, ulei de susan, sparanghel, broccoli, tăiţei, ghimbir, usturoi, sare, ulei de arahide, vin de orez, apă, sos de chili, sos de soia, zahăr.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de viţel
- 3 linguri ulei de susan
- 1 legătură sparanghel verde
- 250 g broccoli
- 300 g tăiţei de orez
- 3-4 cm rădăcină de ghimbir decojită
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 2-3 linguri ulei de arahide
- 125 ml vin de orez
- 100 ml apă
- 2-3 linguri sos de chili
- 3 linguri sos de soia
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă amidon
- 4-5 fire coriandru
Mod de preparare:
Muschi de vitel cu sparanghel: Carnea se taie felii subţiri, apoi în fâşii. Se aşază într-un castron, se stropesc cu 2 linguriţe ulei şi se acoperă cu folie; se lasă să se marineze.
curăţă sparanghelul şi se îndepărtează capetele lemnoase.
leagă apoi în mănunchiuri. Se despart bucheţelele de broccoli. Intr-o oală mare se toarnă puţină apă; deasupra se aşază o sită sau dispozitivul de fiert la aburi, care se tapetează cu hârtie de copt.
Se aşază înăuntru mănun- chiurile de sparanghel şi bucheţelele de broccoli.
aşază tăiţeii de orez în apă clocotită şi se fierb 4-5 minute. Se scurg şi se amestecă împreună cu restul de ulei de susan.
Intr-o tigaie adâncă sau în wok se încinge 1 lingură cu ulei şi se adaugă fâşiile de carne; se prăjesc la foc iute de jur-împrejur, până se rumenesc.
Intre timp se fierb legumele la abur.
scoate carnea din tigaie; se adaugă în tigaie 1 lingură ulei şi se prăjeşte ghimbirul tăiat felii. După 1 min. se adaugă usturoiul tăiat felii şi se prăjeşte puţin.
reaşază carnea în tigaie. Se toarnă vin, apă, sos de chili şi de soia. Apoi se adaugă zahăr, după gust şi se înăbuşă cateva minute. dizolvă amidonul în apă şi se adaugă în tigaie; se amestecă.
aşază pe farfurii tijele de sparanghel şi bucheţelele de broccoli; alături se pune câte o porţie de tăiţei, peste care se toarnă carnea cu tot cu sos.
presară frunze de coriandru verde.
Pofta buna!