Muschiulet cu sos acrisor
PrinteazaMuschiulet cu sos acrisor din: muschiulet de vita, unt, sare, piper, rozmarin, cimbrisor, ceapa, usturoi, otet, unt, mar, fasole, kaizer.
- 4 felii groase de muşchiuleţ
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 linguriţă rozmarin
- 1 linguriţă cimbrişor
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 foaie dafin
- oţet
- 100 ml supă de oase
- 1 măr
- 400 g fasole verde
- 100 g kaizer
- puţin unt
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, se topeşte untul şi se rumenesc feliile de carne. Apoi, se scot şi se păstrează la cald. Usturoiul şi una dinttre cepe se taie felii şi se călesc în grăsimea rămasă în cratiţă.
Se presară rozmarinul, cimbrişorul, se sărează, se piperează, apoi se adaugă mărul, decojit şi tăiat felii. Se lasă toate să se înăbuşe câteva minute, sub capac.
Fasolea păstăi se rupe bucăţi mai mici şi se fierbe în apa uşor sărată, timp de 15-20 de minute. Apoi se strecoară şi se limpezeşte sub jet de apă rece.
Kaizerul se taie cubuleţe, se prăjeşte în puţin unt, se adaugă cealaltă ceapă, tăiată, de asemenea, felii, iar după ce s-a rumenit, se condimentează cu sare şi piper, adăugând, apoi, fasolea.
Feliile de muşchiuleţ se servesc cu sosul acrişor şi cu garnitură de fasole verde.
Pofta buna!