Muschiulet cu sos de sardele
PrinteazaMuschiulet cu sos de sardele din: muschiulet de porc, condimente, sare, ulei, oua, ceapa, patrunjel, faina, vin, dafin, otet, sardele, lamaie, mustar.
- 600 g muşchiuleţ de porc
- condimente pentru carnea de porc
- sare
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- gălbenuşuri fierte tare
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- 1 lingură făină
- 150 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură oţet
- 100 g sardele
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă muştar
- sare
Mod de preparare:
Presari muşchiuleţul cu condimente şi sare şi îl înveleşti în hârtie de copt unsă. îl coci la foc mediu, într-o tavă cu puţină apă, timp de 45 de minute.
Amesteci făina cu vinul alb şi oţetul şi fierbi acest sos la foc mediu, timp de 10 minute, adăugând foaia de dafin şi mixând încontinuu.
Mixezi gălbenuşurile cu muştarul, după care torni câte puţin ulei şi amesteci până obţii o maioneză. Sărezi maioneza şi o acreşti cu zeama de lămâie.
După ce s-a răcit sosul cu vin, încorporezi maioneza, pătrunjelul mărunţit şi sardelele fin tocate.
Serveşti sosul alături de friptura rece, tăiată în felii.
Pofta buna!