Muschiulet cu sos de sardele

Printeaza

Muschiulet cu sos de sardele din: muschiulet de porc, condimente, sare, ulei, oua, ceapa, patrunjel, faina, vin, dafin, otet, sardele, lamaie, mustar.

Ingrediente:Muschiulet cu sos de sardele

  • 600 g muşchiuleţ de porc
  • condimente pentru carnea de porc
  • sare
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • gălbenuşuri fierte tare
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • 1 lingură făină
  • 150 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură oţet
  • 100 g sardele
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare

 

Mod de preparare:

Presari muşchiuleţul cu condimente şi sare şi îl înveleşti în hârtie de copt unsă. îl coci la foc mediu, într-o tavă cu puţină apă, timp de 45 de minute.

Amesteci făina cu vinul alb şi oţetul şi fierbi acest sos la foc mediu, timp de 10 minute, adăugând foaia de dafin şi mixând încontinuu.

Mixezi gălbenuşurile cu muştarul, după care torni câte puţin ulei şi amesteci până obţii o maioneză. Sărezi maioneza şi o acreşti cu zeama de lămâie.

După ce s-a răcit sosul cu vin, încorporezi maioneza, pătrunjelul mărunţit şi sar­delele fin tocate.

Serveşti sosul alături de frip­tura rece, tăiată în felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.