Muschiulet la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de vita la cuptor cu: mustar, ulei, supa de legume, bere, ciuperci, busuioc, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Muschiulet la cuptor

  • 1 kg muşchi de vită
  • 5-6 linguri muştar
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 ml supă de legume sau de carne
  • 200ml bere
  • 4 ciuperci mari
  • 4 căţei usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se unge muşchiul cu muş­tar pe toate părţile, se aşa­ză într-un castron acope­rit cu folie de aluminiu şi se lasă la frigider două ore, să se frăgezească.

Se unge o tavă cu ulei, se aşază bucata de carne, se adaugă usturoiul feliat, sare, piper, după gust, foile de dafin, cimbru, busu­ioc, se adaugă supa de legu­me sau de carne, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.

Se întoarce bucata de carne, se adaugă ciuper­cile tăiate felii mari, berea şi se lasă din nou la cuptor, ne­acoperită, pentru încă 20 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul format în tavă. Când friptura se ru­meneşte şi sosul începe să se îngroaşe, este gata.

Separat, se prepară un piure de cartofi pentru garnitură. Friptura este su­culentă şi se serveşte tăiată felii, alături de piureul de cartofi şi sosul din tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.