Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele
PrinteazaO reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din: spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare, sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras.
- 2 spinări de iepure de casă
- 1 crenguţă de rozmarin
- 20 g unt
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru plăcinţele:
- 50 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto)
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 foaie de plăcintă
pentru piure:
- 8 dovlecei
- 30 g unt
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru decor:
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
Mod de preparare:
Scoate muşchii de pe spinările de iepure. Taie cinci dovlecei bucăţi şi fierbe-i în apă cu puţină sare. Scurge-i şi pasează-i într-un blender, apoi adaugă untul şi 2-3 linguri din apa în care au fiert. Pune sare, după gust.
Taie rondele dovleceii rămaşi, presară-le cu puţină sare şi căleşte-le într-o tigaie cu uleiul încins.
Prăjeşte puţin feliile de şuncă în 1 lingură de ulei încins. Aşază în patru vase individuale, speciale pentru cuptor, straturi de şuncă alternativ cu straturi de dovlecei, acoperă cu câte un con confecţionat din foaia de plăcintă unsă în prealabil cu ulei. Dă la cuptor, la 180° C, timp de 3 minute.
Prăjeşte muşchii de iepure în 20 g unt, în care ai pus puţină sare şi rozmarinul. Taie-i în două şi pune-i pe farfurii. Toarnă peste ei piureul de dovlecei, pune alături garnitura de dovlecei şi şuncă şi decorează cu feliuţe de ardei gras roşu şi galben.
Se poate sevi cu o garnitură din paste umplute cu un amestec din şuncă şi dovlecei (tăiate mărunt şi călite). Stropeşte-le cu unt şi dă-le la cuptor (încălzit la 190° C) până când devin aurii.
Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele
Poftă bună!