Muschiulet de porc cu cartofi noi
PrinteazaMuschiulet de porc cu cartofi noi din: muschiulet de porc, ulei, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, sare, piper.
- 2 muşchiuleţi de porc
- 2-3 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă rozmarin proaspăt tocat
- 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat
- 2 kg cartofi noi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 5.
Zdrobiţi bine usturoiul, frecaţi-1 cu uleiul, sare, piper şi verdeţurile aromate. Acoperiţi muşchiuleţii cu 3 linguri de amestec, puneţi-i într-o tavă mare.
Spălaţi cartofii, amestecaţi-i bine cu restul de pastă de usturoi, distribuiţi-i în jurul cărnii.
Lăsaţi să se coacă cca 40 min, amestecând cartofii după 20-25 min. Când înţepaţi carnea şi iese un suc limpede, nu sângeriu, puneţi tava sub grill şi lăsaţi să se rumenească 5-6 min.
Scoateţi din cuptor, lăsaţi 5 min, apoi feliaţi carnea şi serviţi.
Pofta buna!