Muschiulet de porc cu garnitura de legume

Printeaza

Muschiulet de porc cu garnitura de legume din: caise, ghimbir, muschi de porc, piper, sare, ulei de masline, bame, ceapa, oregano, porumb, otet de mere, zahar, busuioc, sare.

Ingrediente:Muschiulet_de_porc_cu_garnitura_de_legume

Pentru prepararea carnii de porc:

  • 1/4 cană de caise din compot
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
  • 450 g de muşchi file de porc, fără grăsime
  • 1/4 linguriţă de piper negru
  • un vârf de linguriţă de sare

Pentru prepararea succotash-ului (amestec de legume):

  • 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 pachet (circa 300 g) de bame congelate, tăiate
  • 1/2 ceapă medie, tăiată
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 cană de boabe de porumb, la conservă
  • 2 linguriţe de oţet de mere
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 3 linguri de busuioc proaspăt, tăiat mărunt
  • 1/4 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Seteaza grătarul la foc mediu spre ridicat. Prepara carnea de porc: amestecă într-un bol caisele şi ghimbirul.

Condimentează carnea cu piper şi sare şi găteşte-o timp de 10 minute pe fiecare parte. Unge muşchiul de porc cu mixtura de caise şi continuă să o găteşti 2 minute.

Intoarce carnea şi repetă procedeul; poţi introduce termometrul de bucătărie în porţiunea cea mai subţire a muşchiului. Când acesta indică 70°C, înseamnă că este gata.

Mai lasă-l 30 de secunde pentru a-i da o nuanţă arămie. Mută-l pe tocător, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l timp de 10 minute. Apoi taie muşchiul în 16 felii.

Gateste succotash-ul: în timp ce se prepară carnea de porc, încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu spre ridicat.

Adaugă bamele, ceapa, oreganoul şi găteşte, amestecând ocazional, până când ceapa se căleşte, iar bamele nu mai lasă suc; procedeul ar trebui să dureze circa 6-7 minute.

Pune porumbul şi lasă-l pe foc cât să se rumenească puţin, circa 3 minute. Adaugă oţetul şi zahărul şi găteşte pentru încă 1 minut.

Indepărtează tigaia de pe foc şi asezonează cu busuioc şi sare. Serveşte succotash-ul alături de carnea de porc.

Muschiulet de porc cu garnitura de legume

Muschiulet_de_porc_cu_garnitura_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.