Muschiulet de porc cu garnitura de legume
PrinteazaMuschiulet de porc cu garnitura de legume din: caise, ghimbir, muschi de porc, piper, sare, ulei de masline, bame, ceapa, oregano, porumb, otet de mere, zahar, busuioc, sare.
Pentru prepararea carnii de porc:
- 1/4 cană de caise din compot
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
- 450 g de muşchi file de porc, fără grăsime
- 1/4 linguriţă de piper negru
- un vârf de linguriţă de sare
Pentru prepararea succotash-ului (amestec de legume):
- 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin
- 1 pachet (circa 300 g) de bame congelate, tăiate
- 1/2 ceapă medie, tăiată
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 cană de boabe de porumb, la conservă
- 2 linguriţe de oţet de mere
- 1 linguriţă de zahăr
- 3 linguri de busuioc proaspăt, tăiat mărunt
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Seteaza grătarul la foc mediu spre ridicat. Prepara carnea de porc: amestecă într-un bol caisele şi ghimbirul.
Condimentează carnea cu piper şi sare şi găteşte-o timp de 10 minute pe fiecare parte. Unge muşchiul de porc cu mixtura de caise şi continuă să o găteşti 2 minute.
Intoarce carnea şi repetă procedeul; poţi introduce termometrul de bucătărie în porţiunea cea mai subţire a muşchiului. Când acesta indică 70°C, înseamnă că este gata.
Mai lasă-l 30 de secunde pentru a-i da o nuanţă arămie. Mută-l pe tocător, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l timp de 10 minute. Apoi taie muşchiul în 16 felii.
Gateste succotash-ul: în timp ce se prepară carnea de porc, încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu spre ridicat.
Adaugă bamele, ceapa, oreganoul şi găteşte, amestecând ocazional, până când ceapa se căleşte, iar bamele nu mai lasă suc; procedeul ar trebui să dureze circa 6-7 minute.
Pune porumbul şi lasă-l pe foc cât să se rumenească puţin, circa 3 minute. Adaugă oţetul şi zahărul şi găteşte pentru încă 1 minut.
Indepărtează tigaia de pe foc şi asezonează cu busuioc şi sare. Serveşte succotash-ul alături de carnea de porc.
Muschiulet de porc cu garnitura de legume
Pofta buna!