Muschiulet de porc in foitaj
PrinteazaMuschiulet de porc in foitaj din: muschiulet de porc, ficatei de pui, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, aluat foitaj, ou.
- 1 muşchiuleţ de porc
- 400-500 g fîcăţei de pui
- 2 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g unt
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- o foaie aluat foitaj
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Căleşti ceapa în unt, adaugi apoi ficăţeii şi laşi să prindă culoare şi să fie bine făcuţi, îi laşi apoi să se răcească şi îi dai prin blender, ca să obţii un pate fin.
Adaugi sare, piper, rozmarin, după gust. In 50 g unt pui la rumenit muşchiuleţul întreg, cât să prindă culoare pe toate părţile. Adaugi şi vinul. Laşi să se răcească.
Intinzi pe masă foaia de aluat, aşezi în strat uniform, de rin deget, compoziţia de ficat, pui muşchiuleţul şi îl înveleşti bine în pate.
Acoperi cu o altă parte de aluat, prinzi marginile, să fie ca sigilate, înţepi cu furculiţa, ungi cu ou, presari susan dacă doreşti şi dai la cuptor pentru 50 minute.
Pofta buna!