Muschiulet de porc la cuptor
PrinteazaMuschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat.
- 100 g sunca de Praga
- 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600 g fiecare)
- 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru
- 2 cartofi mari, curatati si taiati cuburi
- 1 ceapa mare, taiata sferturi
- 1 capatana de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 6 linguri ulei (preferab de masline)
- 1 lingurita de cimbru uscat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Taie fiecare muşchiulef în două, pe lung, şi presară sare şi piper negru, proaspăt măcinat. înveleşte fiecare bucată de muşchi într-o felie de şuncă, apoi pune mărul, cartofii, ceapa, usturoiul şi foaia de dafin într-un vas termorezistent.
Presară sare, pune carnea deasupra, adaugă ulei şi cimbru. Dă la cuptor. Lasă să se coacă 45 minute, până când carnea se pătrunde complet. Serveşte friptura fierbinte, tăiată felii groase, cu o garnitură de legume rumenite la cuptor.
Muschiulet de porc la cuptor
Pofta buna!