Muschiulet de vita si ciuperci
PrinteazaMuschiulet de vita si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, salată, sunca, cartofi, ou, sare, piper, nucşoară, unt, aluat, crutoane, faina, marar.
- 1,5 kg muşchi de vita
- 500 g ciuperci
- 6 bucăţi de salată verde
- 100 g şuncă crudă
- 300 g cartofi
- 3 gălbenuşuri
- sare
- piper
- nucşoară
- 250 g unt
- 200 g aluat (foitaj)
- 8-10 crutoane rotunde prăjite
- 1/2 lingură de făină
- mărar verde
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul de pieliţe, înăbuşiţi-l câteva minute în unt apoi daţi-l la rece.
Tot în unt căliţi cozile de ciuperci, care au fost bine spălate şi tăiate mărunt. Daţi-le apoi cu sare şi piper, amestecaţi-le cu 2 linguri de sos alb legat şi lăsaţi-le tot la rece.
Intindeţi foitajul dreptunghiular, puneţi muşchiul pe foitaj, aşezaţi ciupercile, apoi înveliţi cu foitajul.
Puneţi acest semipreparat în tavă şi ungeţi cu gălbenuş; din resturile de foitaj, faceţi câteva figurine, cu care decoraţi.
Daţi la cuptor pentru 25-30 de minute.
Tăiaţi muşchiul în felii, puneţi-le pe platou, decoraţi cu cartofi, ciuperci călite, sâiată verde, unt şi şuncă crudă.
Separat, în sosieră, aduceţi un sos picant.
Este un preparat adorat la toate vârstele.
Pofta buna!