Muschiulet de vitel in foi
PrinteazaMuschiulet de vitel in foi din: muschiulet de vitel, sunca, smochine, ciuperci, vin alb, cimbru, ulei, sare, piper, ou, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei.
- 1 muschiulet de vitel
- 4 felii de sunca
- 6 smochine proaspete
- 500 g ciuperci
- 200 ml vin alb
- cimbru
- ulei
- sare
- piper
pentru foi:
- 1 ou
- 100 g faina
- 100 ml lapte
- apa minerala
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taiem ciupercile felii si le punem in blender împreună cu smochinele, o linguriţă de cimbru uscat şi vinul alb. Pasăm bine. Incingem 2 linguri de ulei într-o crăticioară şi punem amestecul pasat.
Lăsăm pe foc mic până scade. Presărăm sare şi piper după gust.
Porţionăm muşchiuleţul, îl ungem cu ulei şi îl presărăm cu piper. Il frigem pe grătarul bine încins, câte 5 minute pe fiecare parte. Preparăm foile. Frecăm ouăle cu un praf de sare.
Adăugăm făina şi frecăm energic. Turnăm laptele, omogenizăm, iar dacă este nevoie mai adăugăm şi puţină apă minerală, pentru a obţine o compoziţie ca o smântână groasă.
Ungem o tigaie încinsă cu ulei şi turnăm compoziţie. Prăjim pe fiecare parte, până se rumeneşte. Montăm rulourile.
Punem o foaie de aluat peste care aşezăm o felie de şuncă şi întindem compoziţie de ciuperci. Aşezăm o bucată de muşchi şi rulăm.
Punem rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi coacem 30 de minute în cuptor, la foc moderat. Servim cu salată proaspătă.
Muschiulet de vitel in foi
Pofta buna!