Muschiulet in stil unguresc
PrinteazaMuschiulet in stil unguresc din: muschiulet de vita, ceapa, ardei, rosii, kaizer, usturoi, sare, piper.
- 800 g muşchiuleţ
- 100 g ceapă roşie
- 100 g ardei verde
- 100 g roşii
- 200 g kaizer
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri untură
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de kaizer se taie cuburi mici şi se topeşte într-o lingură de grăsime. Se adaugă ceapa tăiată felii şi se căleşte, după care se introduc în cratiţă cubuleţele de ardei, iar după cinci minute – roşiile, tăiate felii.
Se condimentează cu sare, piper şi usturoi, lăsând preparatul să fiarbă 10-15 minute, apoi se ia deoparte de pe foc, dar se ţine la cald. Intre timp, muşchiuleţul se taie felii late de 4 cm şi se aşază pe o planşetă.
Fiecare bucată se înfăşoară cu fâşii subţiri de kaizer, legându-le, apoi, împrejur cu sfoară. Feliile astfel pregătite se prăjesc într-o tavită, la cuptor, timp de 25 de minute.
Inainte de servire se îndepărtează sfoara şi se pun într-o tavă de sticlă, termorezistentă. Se toarnă peste feliile de carne ghiveciul preparat înainte.
Se servesc cu cartofi fierţi, tăiaţi sferturi.
Pofta buna!