Muschiulet cu legume si mustar
PrinteazaMuschiulet cu legume si mustar din: carne de porc macră, ardei gras roşu sau gogoşar, ardei gras verde, ceapa, telina, morcovi, unt, muştar, vin, zahar, sare, piper, ulei.
- 1 kg carne de porc macră
- 1 ardei gras roşu sau 1 gogoşar
- 1 ardei gras verde
- 2 cepe
- 1/2 ţelină mică
- 2 morcovi
- 1 lingură unt
- 2 linguriţe muştar
- 1 cană vin
- 1 linguriţă zahar
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Baţi puţin carnea cu ciocanul de şniţele, o condimentezi cu sare şi piper, o ungi cu unt şi o laşi la rece.
Cureţi zarzavatul, tai ardeii şi ceapa julien, dai pe răzătoarea mare morcovii şi ţelina.
Căleşti ceapa, adaugi morcovii şi ţelina, iar când s-au înmuiat, pui şi arde
Condimentezi cu sare şi piper, adaugi puţină apă şi, când s-au înmuiat, întinzi amestecul de legume pe bucata de carne.
Amesteci zahărul cu mustar. Rulezi bucata de carne, o legi cu aţă şi ungi friptura cu amestecul de zahăr şi mustar.
Presari piper proaspăt măcinat, aşezi friptura într-o tavă în care ai pus vinul şi puţin ulei şi dai friptura la cuptor circa 1 oră. înainte să o serveşti, îi scoţi aţa şi o tai felii.
Muschiulet cu legume si mustar
Poftă bună!