Muschiulet de miel cu sos de portocale
PrinteazaMuschiulet de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac.
Ingrediente:
- 1 kg muschiuleţ de miel
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g unt
- sare
- piper
- 2 buc rozmarin
- 3 buc usturoi tocat mărunt
- 200 ml vin alb sec
- 2 portocale, putina coaja rasa si sucul
- 50 ml smântână
- 25 ml coniac
- o portocală (felii caramelizate în zahăr, pentru decor)
Mod de preparare:
Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi unt, se păstrează la cald. Se adaugă rozmarinul şi usturoiul în jusul de la friptură.
Se stinge cu vinul şi cu sucul de portocale, se reduce prin fierbere la jumătate.
Se finisează cu smântână şi coniac.
Se toarnă sosul peste fileurile de miel şi se servesc imediat.
Muschiulet de miel cu sos de portocale
Pofta buna!