Muschiulet de porc invelit in ficatei si aluat
PrinteazaMuschiulet de porc invelit in ficatei si aluat din: pachet aluat fraged, ficăţei de pui, sare, piper, unt, ceapa, mustar, muşchiuleţ de porc, marar, patrunjel verde, oua, ciuperci, ceapa verde, zeamă de lămâie.
- 1 pachet aluat fraged
- 300 g ficăţei de pui
- sare
- piper
- 50 g unt
- 2 cepe
- 1 linguriţă muştar
- 1 muşchiuleţ de porc
- mărar
- pătrunjel verde
- 1 ou
- 300 g ciuperci
- ceapă verde
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Prăjeşti ficatul de pui în unt. Sărezi şi piperezi. Separat, căleşti ceapa, amesteci cu ficatul prăjit şi apoi torni într-un blender şi pasezi.
Dacă este cazul, mai pui sare şi piper, mai adaugi puţin unt, apoi muştarul şi verdeţurile tăiate fin. Muşchiuleţul îl frigi uşor în ulei.
Aluatul îl tai în dreptunghiuri şi le întinzi cu sucitorul, pentru a nu fi foarte groase foile. Fiecare dreptunghi de foaie îl ungi cu pasta de ficăţei, peste care aşezi câte o bucată de muşchiuleţ.
Rulezi, închizi pacheţelele foarte bine şi le ungi cu ou bătut, după care le coci până devin aurii.
Le serveşti cu salată de ciuperci. Ciupercile le feliezi, le dai într-un clocot, apoi le scurgi de apă şi le răceşti. Amesteci apoi ciupercile cu ceapă tăiată mărunt, cu mărar verde, ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Pofta buna!
O sa incerc reteta asta!