Muschiulet de porc cu legume

Printeaza

Muschiulet de porc cu legume din: muschi de porc, spanac, foi de placinta, cascaval afumat, oua, morcov, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Muschiulet_de_porc_cu_legume

  • 1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga)
  • 800 g spanac verde
  • 500 g foi de placinta
  • 150 g cascaval afumat
  • 3 oua
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi stergeţi-l cu şerveţele.

Ungeţi carnea cu 50 g unt şi presăraţi-o cu sare şi piper.

Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul încins, pentru circa 40 de minute.

Între timp, curăţaţi şi spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi căliţi-l 10 minute la foc mic, în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mare.

Amestecaţi spanacul călit cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare, 2 ouă, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper.

Ungeţi cu unt foile de plăcintă şi puneţi-le una peste alta. Peste acestea întindeţi uniform amestecul de spanac.

Puneţi muşchiul de porc copt peste spanac şi rulaţi foile de plăcintă.

Ungeţi ruloul astfel format cu ou bătut şi puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt, unsă cu unt.

Puneţi tava în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc potrivit spre mare.

Muschiulet de porc cu legume

Muschiulet_de_porc_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.