Muschiulet de porc in stil mediteranean
PrinteazaO reteta savuroasa de Muschiulet de porc in stil mediteranean din: muschiulet de porc, pasta harissa, coaja si zeama de portocale, ulei de masline, legume, concentrat vegetal, sofran si cuscus.
- 500 g muschiulet de porc, taiat fasii
- 1 lingurita pasta harissa
- Coaja rasa si zeama de la o portocala
- 3 linguri ulei de masline
- 400 g amestec de legume congelate (dovlecei, ardei gras, mazare, fenicul etc.)
- 400 ml concentrat vegetal
- Un varf de sofran (optional)
- 200 g cuscus
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca fasiile de porc cu pasta harissa si coaja de portocala, asezoneaza bine.
Incinge o lingurita de ulei intr-o tigaie, pune carnea de porc si prajeste-o 5 min. Adauga legumele si lasa pe foc sa se patrunda bine.
Amesteca sucul de portocale cu concentratul vegetal, cat sa rezulte 400 ml (conform instructiunilor de preparare a cubului concentrat de legume).
Lasa sa fiarba la foc mic, adauga uleiul ramas si sofranul, apoi cuscusul.
Amestca, acopera cu un capac, stinge focul si lasa timp de 5 min.
Invarte apoi cu o furculita in oala, sa se amestece bine, apoi adauga fasiile de porc si legumele.
Muschiulet de porc in stil mediteranean
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie de sarbatori 😀