Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si leurda
PrinteazaMuschiulet de porc umplut cu ciuperci si leurda din: muşchiuleţ de porc, ceapa vere, ardei capia, leurda sau spanac verde, ciuperci, patrunjel, sare, piper macinat, ulei, cartofi, dovlecei, vânătă, unt, smântână pentru gătit, caşcaval.
Ingrediente:
- 1 muşchiuleţ de porc
- 2 fire ceapă verde
- 1 ardei capia
- 200 g leurdă sau spanac verde
- 5 ciuperci
- 1 legătură de pătrunjel
- sare, piper măcinat
- linguri ulei
Pentru garnitură:
- 400 g cartofi
- 2 dovlecei tineri
- 1 vânătă
- 1 lingură unt pentru vas
- 200 ml smântână pentru gătit
- 50 g caşcaval
- sare, piper
- 1 fir ceapă verde
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preprare:
Cureţi legumele, verdeaţa şi ciupercile şi le tai mărunt. Le căleşti în 1 lingură ulei încins, amestecând uşor până se înmoaie şi scade zeama pe care şi-o lasă.
Tai muşchiuleţul pe lungime şi îl baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până când obţii o foaie dreptunghiulară.
Presari carnea cu sare şi piper după gust şi o umpli cu ingredientele călite, răcite, amestecate cu ou şi condimentate cu pătrunjel, piper şi sare după gust.
Rulezi strâns şi legi ruloul cu sfoară de bucătărie. îl ungi cu uleiul rămas şi îl coci în cuptor, la 180-200 C, 30-40 de minute.
Cureţi şi speli legumele. Fierbi cartofii până se înmoaie. Tai dovlecelul şi vânătă în felii de circa 5 mm.
Ungi o tavă termorezistentă şi aşezi legumele.
Le presari cu ceapă mărunţită fin, pătrunjel tocat, sare, piper şi caşcaval ras şi le stropeşti cu smântână.
Le coci la foc mediu, 25-30 de minute. Serveşti feliile de ruladă alături de legumele coapte fierbinţi.
Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si leurda
Pofta buna!