Muschiulet de porc wellington
PrinteazaO reteta delicioasa de muschiulet de porc wellington din: muschiulet de porc, ciuperci, aluat foitaj, smantana, ulei, clatite, ceapa, ou, sare si piper.
- muschiulet de porc 880 g
- ciuperci 500 g
- aluat foietaj 500 g
- smântâna lichida 100 ml
- ulei 30 ml
- clatite sarate 2 buc.
- ceapa 30 g
- ou 2 buc.
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Muschiuletul de porc se condimenteaza cu sare si piper si se coloreaza în tigaia cu uleiul încins timp de 5 minute dupa care îl introducem la cuptor timp de 10 minute la temperatura de 170ºC.
Separat realizam o crema de ciuperci din: cuperci tocate, ceapa sotata în ulei si reduse cu smântâna, sare si piper. Muschiuletul de porc si crema de ciuperci se racesc.
Aluatul foietaj se întinde într-o foaie dreptunghiulara cu grosime de 8 mm, peste care asezam clatitele, peste clatite adaugam crema de ciuperci, muschiuletul de porc si se ruleaza în aluatul de foietaj.
Se lipesc marginile ruloului, asezam ruloul într-o tava, îl ungem cu ou si introducem la cuptor timp de 25 minute la temperatura de 195ºC.
Muschiulet de porc wellington
Pofta buna!