Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni. Acest preparat este un fel de mâncare tradițional, mai ales în perioada de iarnă și în jurul sărbătorilor. Caltaboșul este un tip de măruntaie, făcut în principal dintr-o amestecătură de organe interne de porc (cum ar fi ficatul, inima, rinichii, și/sau plămânii), amestecate cu sânge de porc, orez […]
Muschiulet cu sos de prune
PrinteazaMuschiulet cu sos de prune din: muschiulet de porc, portocala, limeta, anason, usturoi, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 muşchiulet de porc
Pentru marinada:
- 1 portocală
- 1 limetă
- 1 foaie de dafin
- 1/4 linguriţă anason
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Pentru sosul de prune:
- 500 g prune
- 100 g zahăr brun
- 60 ml oţet de orez
- 1/2 ceapă roşie tocată fin
- 1 ardei iute tăiat
- 1 linguriţă cu boabe de mustar pisate
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru marinadă, stoarce zeama citricelor, zdrobeşte usturoiul şi seminţele de anason (nu anason stelat) şi pune-le într-o pungă cu zip împreună cu muşchiuleţul, sare, piper, foaia de dafin şi uleiul. Inchide şi dă la rece măcar peste noapte.
Pune carnea apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropeşte cu sosul marinadă şi dă-o la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie carnea.
Pentru sos, pune pe foc toate ingredientele, mai puţin prunele. Când zahărul s-a topit, pune prunele tăiate si lasă să fiarbă, la foc mic, 35-40 de minute.
Dă totul la blender şi mixează cât mai fin. Serveşte friptura feliată, cu sos.
Muschiulet cu sos de prune
Pofta buna!
Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic
Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic din: slanina cruda, sare de mare, zahar, piper negru, boia, usturoi. Ingrediente: O bucată de slănină crudă, necondimentată Sare de mare sau sare de conservare Condimente opționale: zahăr, piper negru, boia, usturoi pudră etc. Lemn pentru afumare (de obicei, se folosesc cireș, fag) Echipament […]