Muschiulet cu sos de prune

Printeaza

Muschiulet cu sos de prune din: muschiulet de porc, portocala, limeta, anason, usturoi, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 muşchiulet de porc

Pentru marinada:

  • 1 portocală
  • 1 limetă
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 linguriţă anason
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sosul de prune:

  • 500 g prune
  • 100 g zahăr brun
  • 60 ml oţet de orez
  • 1/2 ceapă roşie tocată fin
  • 1 ardei iute tăiat
  • 1 linguriţă cu boabe de mustar pisate
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru marinadă, stoarce zeama citricelor, zdrobeşte usturoiul şi seminţele de anason (nu anason stelat) şi pune-le într-o pungă cu zip împreună cu muşchiuleţul, sare, piper, foaia de dafin şi uleiul. Inchide şi dă la rece măcar peste noapte.

Pune carnea apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropeşte cu sosul marinadă şi dă-o la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie carnea.

Pentru sos, pune pe foc toate ingredientele, mai puţin prunele. Când zahărul s-a topit, pune prunele tăiate si lasă să fiarbă, la foc mic, 35-40 de minute.

Dă totul la blender şi mixează cât mai fin. Serveşte friptura feliată, cu sos.

Muschiulet cu sos de prune

Muschiulet_cu_sos_de_prune

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni

Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni. Acest preparat este un fel de mâncare tradițional, mai ales în perioada de iarnă și în jurul sărbătorilor. Caltaboșul este un tip de măruntaie, făcut în principal dintr-o amestecătură de organe interne de porc (cum ar fi ficatul, inima, rinichii, și/sau plămânii), amestecate cu sânge de porc, orez […]

Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic

Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic din: slanina cruda, sare de mare, zahar, piper negru, boia, usturoi. Ingrediente: O bucată de slănină crudă, necondimentată Sare de mare sau sare de conservare Condimente opționale: zahăr, piper negru, boia, usturoi pudră etc. Lemn pentru afumare (de obicei, se folosesc cireș, fag) Echipament […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.