Muşchiuleţ umplut cu fructe
PrinteazaMuşchiuleţ umplut cu fructe din: muschiuleti de porc, caise, merisoare, smochine, ananas, ulei, vin, usturoi, ceapa, busuioc, piper, sare.
- 2 muschiuleti de porc
- cate 1 lingura caise, merisoare, smochine si ananas deshidratate si taiate in cubulete
- 2 linguri ulei
- 150 ml vin
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 varf de cutit busuioc
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli muşchiuleţii, î usuci între şervete şi îi crestezi adânc pe lungime, ci ajutorul unui cuţit bine ascuţit.
Vei obţine câte un buzunar pe care îl umpli cu amestec de fructe deshidratate.
Ii legi cu sfoară, ca să nu se desfacă şi să iasă umplutura.
Aşezi muşchiuleţii într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.
Ungi carnea cu mujdei şi o presari cu busuioc, piper şi sare după gust.
Aşezi în tavă ceapa mărunţită, torni vinul şi acoperi tava cu o folie de aluminiu.
O introduci în cuptor, la foc mediu. După 40 de i minute, scoţi tava, stropeşti muşchiuleţii cu sosul din î tavă şi îndepărtezi folia.
Torni în tavă puţină apă caldă şi rumeneşti frumos carnea.
Muşchiuleţ umplut cu fructe
Pofta buna!