Muschiulet umplut la tava
PrinteazaMuschiulet umplut la tava din: muschi de porc, carne tocata, ceapa rosie, marar, rozmarin, ulei, sare, piper.
- 500 g muschi de porc
- 300 g carne tocata
- 1 ceapa rosie
- o legatura de marar
- rozmarin
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să poată fi umplut. Ca să fie fraged, ar fi bine sa se bată cu ciocanul de şniţele. Se unge apoi cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la frigider. Intre timp, se pregăteşte umplutura. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, iar după aceea se pune carnea tocată cu puţină sare şi piper şi se amestecă să nu se lipească.
Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă tnârunt şi se pune peste came. După ce s-a răcit compoziţia se adaugă şi oul şi se omogenizează bine. Se scoate carnea din frigider, se întinde pe o planşetă şi se pune umplutura, apoi se rulează, se prinde la capete cu scobitori şi se aşază în tavă.
Peste muşchiuleţ se pune puţină apă, 2-3 linguri de vin alb, o crenguţă de rozmarin şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 “C. Când este gata se opreşte cuptorul şi se mai toarnă puţin vin alb.
Pofta buna!