Muschiulet Wellington

Printeaza

Muschiulet Wellington din: mushiulet, aluat, oua, ciuperci, patrunjel, sare, piper, ulei, ceapa.

Ingrediente:

  • 450 g muşchiuleţ
  • 200 g aluat cu unt pentru plăcintă (congelat)
  • 1 gălbenuş
  • 100 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă pătrunjel verde
  • 300 ml ulei
  • 1 ceapă roşie

 

Mod de preparare Muschiulet Wellington:

Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, se pune într-o cratiţă şi se toarnă atâta ulei cât să îl acopere.

Se păstrează astfel în fri­gider timp de 2-3 zile.

Inainte de preparare, bucata de car­ne se scurge, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă o lingură din zeama de marinată şi se pune la prăjit.

Intre timp, se dezgheaţă foaia de plăcintă şi, pe o planşetă presă­rată cu făină se întinde o foaie de jumătate de centimetru grosime.

Ceapa roşie se toacă mărunt şi se căleşte în puţină grăsime.

Se adaugă ciupercile tăiate felii, se condimen­tează, după gust, cu sare şi piper, după care se lasă pe foc aproximativ 10 minute.

Se presară cu pătrunjel tocat şi se ia deoparte de pe foc.

După ce se răceşte compoziţia ob­ţinută, se scurge, se amestecă apoi cu gălbenuşurile şi se întinde peste bucata de muşchiuleţ.

Se aşază carnea pe foaia de plăcintă, se rulează şi se lipesc capetele.

Deasupra se unge cu albuşurile bătute spumă şi se coace rulada în cuptorul încălzit în prealabil timp de 45 de minute.

Când este gata, rulada se taie felii şi se serveşte cu garnitura de legume sote.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.