Musli tropical

Printeaza

Musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec este perfect pentru a vă da energie dimineaţa

Ingrediente:

  • 50g unt, plus extra pentru uns
  • 125 ml miere de salcâm)
  • 300g fulgi de ovăz
  • 85g amestec de nuci şi alune
  • 50g fulgi de cocos
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 85 g amestec de fructe uscate (merişor, stafide etc.)
  • 1 lingură ghimbir confiat (opţional)

pentru servit:

  • 500g iaurt natural
  • 1 mango
  • l00 g afine

 

Mod de preparare

Musli tropical: Se aşază untul, mierea şi un praf de sare într-un vas şi se topesc la foc mediu.

Se amestecă fulgii de ovăz, nucile, fulgii de cocos şi esenţa de vanilie într-un castron. Se amestecă apoi foarte bine combinaţia de nuci cu cea de unt.

Se dă cuptorul la 160°C/gaz 4. Se unge o tavă cu unt în care se toarnă amestecul de muesli şi se nivelează.

Se coace timp de 10 minute, se scoate din cuptor şi se amestecă atent cu o lingură de lemn, mai ales marginile, care tind să se ardă.

Se dă la cuptor încă 5-10 minute, până ce amestecul devine auriu. Se scoate şi se încorporează fructele uscate şi ghimbirul confiat, dacă se foloseşte. Se lasă să se răcească.

Pentru a servi, se aşază iaurt în castronele.

Se curăţă un mango şi se taie din el felii subţiri, care se adaugă iaurtului, alături de afine. Peste acest amestec se presară muesli crocant, după gust.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.