Hidromel Tradițional: Cum Să Prepari Băutura Acasă din: miere, apa, drojdie. Hidromelul, cunoscut și sub denumirea de “băutura zeilor”, este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din lume, apreciată pentru simplitatea și puritatea sa. Această rețetă de Hidromel Tradițional este o odă adusă metodelor ancestrale, combinând doar miere de calitate superioară și apă pentru […]
Must de casă
PrinteazaMust de casă: Pentru un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi, de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte.
Se zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte resturi.
Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul câteva zile, apoi se consumă rapid.
Pentru a se păstra mai mult timp, sucul se poate fierbe cu zahăr în vasul emailat, timp de o oră, amestecând continuu şi îndepărtând spuma care se formează deasupra.
Apoi se lasă să se răcească şi se toarnă în sticle sterilizate, care se închid ermetic şi se păstrează în loc răcoros.
Pentru a se păstra şi mai mult, la sucul de struguri nefiert se poate adăuga conservant: la 1 l de must se foloseşte 1 gram de conservant.
Pentru conservare, se scoate 10% din cantitatea de must obţinută şi se pune într-o altă oală, care se aşează pe foc şi se încălzeşte, fără să se ajungă la fierbere.
In acel must se dizolvă cantitatea de conservant folosită pentru tot mustul. Apoi se va amesteca cu restul de must, pentru o ultimă omogenizare.
O altă metodă de a încetini fermentarea este ca mustul să fie ţinut la frigider de la câteva zile la câteva săptămâni. Pentru o perioadă şi mai lungă de timp, mustul trebuie să fie congelat.
O altă metodă de conservare este adăugarea unei tablete de aspirină la 1 litru de must.
Must de casă
Hidromel Tradițional: Cum Să Prepari Băutura Acasă
Incoming search terms:
- cum se face mustul
- must pentru iarna
- cum se conserva mustul
- cum se pastreaza mustul
- must pe iarna
- rețetă must
- conservarea mustului pt iarnă