Must de mere cu scortisoara

Printeaza

Must de mere cu scortisoara din: mere, zahar, apa, scortisoara.Must de mere cu scortisoara

Ingrediente:

  • opt kg mere
  • două kg zahăr
  • doi litri apă
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun într-un vas mare şi se fierb acoperite cu doi litri de apă. Când merele s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se mai fierb cinci minute.

Se trage vasul de pe foc şi se răceşte conţinutul. Se trec merele prin sită şi se pun din nou la fiert în apa în care au clocotit. Tot acum se pune şi o linguriţă de scorţişoară.

Mustul obţinut se clocoteşte 10 minute, apoi se toarnă cald în sticle care se leagă cu celofan şi se pasteurizează. Se păstrează la rece peste iarnă.

1 comentariu

  1. As bea un must de mere cu scortisoara. N-am mai incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.