Must de struguri fiert

Printeaza

Must de struguri fiert din: struguri.

Ingrediente:Must de struguri fiert

  • 5 kg struguri

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti bine strugurii şi îi laşi în bidon sau butoi până a doua zi, când tragi mustul. Cantitatea de must obţinut depinde în mare măsură de soiul de struguri şi de gradul de coacere.

Pui mustul la fiert la foc mediu, iar după ce începe să fiarbă, reduci intensita­tea focului. Aduni spuma care se formează pe par­cursul fierberii.

Pui mustul fierbinte în sticle de 750-1000 ml, pe care le închizi ermetic, cu capace care se înfiletează. Le laşi să se răcească până a doua zi, acoperite cu pături. Le depozitezi la rece. Iarna, consumi mustul ca atare sau diluat cu puţină apă, dacă ţi se pare prea dulce.

Când deschizi o sticlă, o păstrezi în frigider, întru­cât în contact cu aerul, mustul îşi schimbă repede culoarea.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.