Must de struguri fiert
PrinteazaMust de struguri fiert din: struguri.
- 5 kg struguri
Mod de preparare:
Zdrobeşti bine strugurii şi îi laşi în bidon sau butoi până a doua zi, când tragi mustul. Cantitatea de must obţinut depinde în mare măsură de soiul de struguri şi de gradul de coacere.
Pui mustul la fiert la foc mediu, iar după ce începe să fiarbă, reduci intensitatea focului. Aduni spuma care se formează pe parcursul fierberii.
Pui mustul fierbinte în sticle de 750-1000 ml, pe care le închizi ermetic, cu capace care se înfiletează. Le laşi să se răcească până a doua zi, acoperite cu pături. Le depozitezi la rece. Iarna, consumi mustul ca atare sau diluat cu puţină apă, dacă ţi se pare prea dulce.
Când deschizi o sticlă, o păstrezi în frigider, întrucât în contact cu aerul, mustul îşi schimbă repede culoarea.
Pofta buna!