Vinurile, în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie, precum şi în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri de consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale. Vinurile de consum curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din ariile viticole specializate în acest scop, precum şi din soiuri […]
Must tamaios
PrinteazaMust tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa.
Ingrediente:
- 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă
- 250 g zahăr
- apă
Mod de preparare:
Alegi struguri cu boabe zemoase, foarte bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, filtrezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o măsori.
Separat, fierbi apa (socotind câte un pahar pentru fiecare litru de zeamă de struguri) cu zahărul, amestecând până se topeşte zahărul.
Torni siropul răcit complet peste zeama de struguri, tragi la sticle, le închizi ermetic şi le sterilizezi, 20 de minute, prin fierbere într-un vas cu apă.
Laşi sticlele să se răcească în apa de sterilizare, apoi le depozitezi la loc răcoros.
Must tamaios
Savurati!
poate iti place si:
Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must
Produsele de bază pentru producerea de vinuri şi produse pe bază de must şi de vin
Strugurii proaspeţi sunt fructele viţei de vie, folosite în vinificare, maturate sau într-un anumit stadiu de supramaturare, care pot fi zdrobite sau presate cu mijloace obişnuite şi care intră spontan în fermentaţie alcoolică. Mustul de strugurieste produsul lichid obţinut, prin scurgere liberă sau prin procedee fizice, din struguri proaspeţi. Se admite ca mustul să aibă […]
Savurati!