Muşuroi de furnici (desert)

Printeaza

Muşuroi de furnici din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, unt, grasime, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, fructe proaspete.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Muşuroi de furnici

  • 160 g zahăr
  • 170 g făină
  • 8 ouă
  • 1 zahăr vanilat

Umplutură:

  • 120 g unt
  • 250 g grăsime (100%)
  • 50 g zahăr pudră
  • 500 ml lapte
  • 1 zahăr vanilat
  • 200 g fructe proaspete (piersici, căpşune, kiwi)

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul de pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Fiecare dintre ele se bat cu câte o jumătate din cantitatea de zahăr. Se ames­tecă cele 2 compoziţii, după care se încorporează uşor făina.

Se împarte aluatul în două şi se pun bucăţile în 2 tăvi acoperite cu hârtie de copt. Se coc la 200° C, 8 minute. Se taie apoi în bucăţi, care descresc treptat ca mărime, astfel încât să se formeze în final o piramidă.

Se prepară o cremă din lapte cald (este important ca laptele să nu fie chiar fierbinte). Se dizolvă în el untul, grăsimea, zahărul pudră şi zahărul vanilat.  Se amestecă până când se obţine o cremă groasă. Se lasă la frigider, de preferat până a doua zi.

Se amestecă această compoziţie cu un mixer electric, adăugându-se bucă­ţile de fructe. Se ung bucăţile de blat cu amestecul obţinut, în partea de jos aşezându-se cea mai mare bucată, iar în partea de sus cea mai mică, astfel încât să se formeze pi­ramida. Deasupra întregii prăjituri, se presară ciocolata rasă.

Muşuroi de furnici

Musuroi_de_furnici

Poftă bună!


Poate iti place si:

Prajitura carnaval

Prajitura carnaval

Prajitura carnaval din: oua, zahar, faina, ulei, sare, vanilie, dovleac, zahar, anason, scortisoara, gelatina. Ingrediente: Blat: 5 ouă 150 g zahăr 150 g făină 30 ml ulei un praf de sare 1 linguriţă esenţă de vanilie Umplutura şi jeleu: 0 farfurie adâncă de cubuleţe de dovleac plăcintar 750 g zahăr 4-5 steluţe de anason 1 […]

Prajitura cu branza dulce si cacao

Prajitura cu branza dulce si cacao

Prajitura cu branza dulce si cacao din: oua, zahar, ulei, faina, sare, cacao, rom, praf de copt, branza dulce, unt, zahar pudra, vanilie, ciocolata, lapte, fulgi de cocos. Ingrediente: 7 ouă 7 linguri zahăr 5 linguri ulei 10 linguri făină 1 praf de sare 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de rom 1/2 plic praf […]

Prajitura cu mousse de cafea si cacao

Prajitura cu mousse de cafea si cacao

Prajitura cu mousse de cafea si cacao din: cacao, zahar brun, apa, unt, lapte batut, vanilie, zahar pudra, faina, praf de copt, oua, lapte, frisca, gelatina, cafea instant, amidon, ciocolata. Ingrediente: Blat: 50 g cacao 150 g zahăr brun 250 ml apă caldă 120 g unt la temperatura camerei 50 g lapte bătut 1 linguriţă […]

Prajitura Flori de mai

Prajitura Flori de mai

Prajitura Flori de mai din: oua, zahar, budinca, faina, lamaie, apa, lapte, zahar vanilinat, faina, oua, ciocolata alba, ulei. Ingrediente: Blat: 3 ouă 150 g zahăr 2 plicuri budincă de zmeură sau căpşuni 4 linguri făină 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 6 linguri apă rece Cremă şi glazură: 500 ml lapte 2 plicuri zahăr […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura musuroi de furnici
  • musuroi de furnici reteta
  • tort musuroi de furnici
  • reteta musuroi de furnici
  • musuroi de furnici prajitura

1 comentariu

  1. Este un desert delicios tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.