Musuroi de furnici
PrinteazaMusuroi de furnici din: faina, zahar, lapte, unt, cacao, praf de copt, ou, banane, ciocolata, smantana, zahar vanilat.
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 250 ml lapte
- 1/2 pachet cu unt
- 3 linguri cu cacao
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 1 ou
Pentru umplutura:
- 3 banane
- 50 g ciocolată
- 300 ml smântână dulce rece
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Topeşte untul pe foc mic (nu-l lăsa să dea în clocot) şi lasă-l puţin la răcit. Amestecă-l apoi cu oul bătut uşor. Incorporează treptat zahărul, laptele, cacaua cernută. După ce ai amestecat temeinic, pune făina cernută proaspăt împreună cu praful de copt.
Toarnă aluatul într-o formă rotundă, de prefqrat cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi tapefată cu făină. Coace la foc potrivit, vreme de 30-40 de minute. Lasă să se răcească în formă.
Intre timp, bate smântână dulce, iar când este aproape gata, adaugă zahărul vanilat şi mai bate puţin. Dă la rece, nu înainte de a o combina cu ciocolată rasă.
Când s-a răcit blatul, cu ajutorul unui cuţit cu lână lungă şi subţire, taie un capac, lăsând o margine de 1 cm. Cu ajutorul unei linguriţe, scobeşte miezul blatului şi păstrează-l deoparte. Taie bananele în felii şi aşază-le una lângă alta, pe toată suprafaţa blatului.
Pune deasupra frişca rece şi dă-i o formă sferică. Deasupra presară miezul scobit, fărâmiţat cât mai fin.
Musuroi de furnici
Pofta buna!