Musuroi de furnici

Printeaza

Musuroi de furnici din: faina, zahar, lapte, unt, cacao, praf de copt, ou, banane, ciocolata, smantana, zahar vanilat.

Ingrediente:Musuroi de furnici

  • 250 g făină
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet cu unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 3 banane
  • 50 g ciocolată
  • 300 ml smântână dulce rece
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Topeşte untul pe foc mic (nu-l lăsa să dea în clocot) şi lasă-l puţin la răcit. Amestecă-l apoi cu oul bătut uşor. Incorporează treptat zahărul, laptele, cacaua cernută. După ce ai amestecat temeinic, pune făina cernută proaspăt împreună cu praful de copt.

Toarnă aluatul într-o formă rotundă, de prefqrat cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi tapefată cu făină. Coace la foc potrivit, vreme de 30-40 de minute. Lasă să se răcească în formă.

Intre timp, bate smântână dulce, iar când este aproape gata, adaugă zahărul vanilat şi mai bate puţin. Dă la rece, nu înainte de a o combina cu ciocolată rasă.

Când s-a răcit blatul, cu ajutorul unui cuţit cu lână lungă şi subţire, taie un capac, lăsând o margine de 1 cm. Cu ajutorul unei linguriţe, scobeşte miezul blatului şi păstrează-l deoparte. Taie bananele în felii şi aşază-le una lângă alta, pe toată suprafaţa blatului.

Pune deasupra frişca rece şi dă-i o formă sferică. Deasupra presară miezul scobit, fărâmiţat cât mai fin.

 

 

Musuroi de furnici

Musuroi de furnici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.