Naan traditional
PrinteazaNaan traditional din: drojdie, apa, zahar, lapte, ou, sare, faina, unt.
- 20 g drojdie uscată
- 250 ml apă caldă
- 45 g zahăr
- 3 linguri lapte
- 1 ou bătut
- 2 linguriţe sare
- 550 g făină albă pentru pâine, cernută
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Intr-un castron se dizolvă drojdia în apă o(dă. Se lasă 10 minute, până începe să facă spună.
Se adaugă zahărul, laptele, oul, sarea şi :ăină suficientă pentru a forma un aluat moale care se frământă 6-8 minute, până devine nete4. Se aşază într-un castron, uns cu ulei, se acopeâ cu un şervet umed şi se lasă să crească 1 oră.
Se formează 14 bite de mărimea unei mirgi d golf şi se aşază pe un platou. Se acoperă cu un şervet umed şi se Iasă să crească 30 de minute.
Se încinge o tavă la cuptor şi se unge cu ulei. Se întinde o bilă de aluat într-o foaie subţire, rotundă şi se pune în tavă. Se prăjeşte 2-3 minute, până devine pufoasă şi se rumeneşte uşor.
Partea neprâjită se unge cu puţin unt topit şi se întoarce tipia, apoi se unge şi partea prăjită cu unt. Partea neprăjită se rumeneşte 3 minute, apoi se ia lipia de pe tavă.
Se repetă procedura cu celelalte lipii.
Pofta buna!