Nachos de casa
PrinteazaNachos de casa din: faina, faina de porumb, sare, ulei de masline, apa calduta si praf de copt.
- 150 g făină
- 150 g făină de porumb
- sare după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- 100-200 ml apă călduţă
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol, adaugi făina de porumb (sau mălai fin, obţinut după ce ai cernut mălai pe sita de făină) şi praful de copt. Amesteci bine ingredientele uscate, după care torni uleiul de măsline şi apa călduţă. Frămânţi bine şi vei obţine un aluat uşor de modelat.
Pe masa de lucru unsă cu un strat fin de ulei, întinzi aluatul în strat gros de 3 mm. Cu un cuţit ascuţit, tai pătrate pe care le împărţi în câte două triunghiuri.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci puţin, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până când se rumenesc uşor pe margini. Le serveşti celor dragi, lângă un sos picant.
Nachos de casa
Pofta buna!