Nachos
PrinteazaO reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui, branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si masline negre.
- 10 tortillas din faină de grâu
- 6 linguri ulei de floarea-soarelui
- 200 g brânză tip Edamer (caşcaval)
- 200 g fasole pestriţă fiartă
- 1 ceapă mică
- ulei de măsline extravirgin
pentru decor:
- măsline negre
Mod de preparare:
Prepară tortillas din faină de grâu. Sotează fasolea împreună cu ceapa tocată în 3 linguri de ulei de măsline, apoi paseaz-o până când obţii un piure cremos. Taie fiecare tortilla în patru, obţinând astfel 40 de triunghiuri. încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie şi prăjeşte triunghiurile de tortillas.
Aşază pe patru farfurii triunghiurile prăjite, câte 50 g de brânză tăiată fâşii şi, deasupra, piureul de fasole. Coace-le în cuptor circa 3 minute. Scoate-le din cuptor, decorează-le cu jumătăţi de măsline negre şi serveşte-le.
Nachos
Pofta buna!