Napi cu coacaze
PrinteazaNapi cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina, miere, sare si piper.
- 700 g napi
- 200 g coacăze, proaspete sau congelate
- 1 ceapă mică
- 10 cl vin alb
- 10 cl apă
- 4 frunze de ţelină
- 1 linguriţă cu miere groasă
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi capetele napilor şi curăţaţi-i de coajă cu un cuţit economic, apoi spălaţi-i. Tăiaţi napii în lungime, în patru sau opt, în funcţie de grosime. Puneţi napii într-o cratiţă şi acoperiţi-i cu apă rece. Puneţi cratiţa la fiert şi lăsaţi-o pe foc 2 minute, apoi scurgeţi napii şi răciţi-i sub jet de apă.
Spălaţi coacăzele şi alegeţi boabele de pe tije. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi puneţi-o într-o crăticioară. Adăugaţi vinul alb, apa, coacăzele şi frunzele de ţelină. Lăsaţi la fiert 2 minute, apoi mixaţi totul şi pasaţi amestecul printr-o sită fină.
Turnaţi sucul obţinut prin pasare într-o cratiţă cu capac, adăugaţi bucăţile de nap şi mierea. Săraţi ‘şi piperaţi, acoperiţi şi lăsaţi la fiert 7 minute, pe foc mediu, apoi ridicaţi capacul şi continuaţi fierberea încă 3 minute, amestecînd cu o lingură de lemn, pînă cînd napii s-au îmbibat bine cu sucul de coacăze.
Serviţi cald ca gustare, cu scobitori, sau cald ca garnitură la carne de pasăre.
Napi cu coacaze
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu napi