Napi cu coacaze

Printeaza

Napi cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina, miere, sare si piper.

Ingrediente:Napi_cu_coacaze

  • 700 g napi
  • 200 g coacăze, proaspete sau congelate
  • 1 ceapă mică
  • 10 cl vin alb
  • 10 cl apă
  • 4 frunze de ţelină
  • 1 linguriţă cu miere groasă
  • sare şi piper măcinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi capetele napilor şi curăţaţi-i de coajă cu un cuţit econo­mic, apoi spălaţi-i. Tăiaţi napii în lungime, în patru sau opt, în funcţie de grosime. Puneţi napii într-o cratiţă şi acoperiţi-i cu apă rece. Puneţi cratiţa la fiert şi lăsaţi-o pe foc 2 minute, apoi scurgeţi napii şi răciţi-i sub jet de apă.

Spălaţi coacăzele şi alegeţi boabele de pe tije. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi puneţi-o într-o crăticioară. Adăugaţi vinul alb, apa, coacăzele şi frunzele de ţelină. Lăsaţi la fiert 2 minute, apoi mixaţi totul şi pasaţi amestecul printr-o sită fină.

Turnaţi sucul obţinut prin pasare într-o cratiţă cu capac, adău­gaţi bucăţile de nap şi mierea. Săraţi ‘şi piperaţi, acoperiţi şi lăsaţi la fiert 7 minute, pe foc mediu, apoi ridicaţi capacul şi continuaţi fierberea încă 3 minute, amestecînd cu o lingură de lemn, pînă cînd napii s-au îmbibat bine cu sucul de coacăze.

Serviţi cald ca gustare, cu scobitori, sau cald ca garnitură la carne de pasăre.

Napi cu coacaze

Napi_cu_coacaze

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu napi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.